Bandexamens en internationale medailles

Een week van slipexamens is afgesloten met de halfjaarlijkse bandexamens. Alle budoka's hadden zichtbaar gebruik gemaakt van de extra trainingen en gaven het publiek een mooie judo/aikido show.
Voorafgaand aan de uitreiking van de nieuwe banden werd Max Dekker gehuldigd met de prijs voor Judoka van het Jaar. Hij kreeg iets meer stemmen dan mede judoka's Esmee Kroon, Rosalie van Oogen, Tim van DIjkhuizen en Timo Poelwijk.
Vervolgens kreeg Emma de Kroon een bijzondere promotie naar haar blauwe band in verband met de behaalde Noord-Hollandse titel van vorig jaar.
Tot slot behaalden Esmee Kroon en Matthijs Snijders medailles in Duitsland en Engeland. In het Duitse Glaspalast heeft Esmee Kroon haar seizoen afgesloten met brons op het internationale toernooi van Sindelfingen. Na twee overwinningen ging helaas de kwartfinale verloren. Dit werd goed gemaakt met drie verwurgingen op rij, zodat Kroon toch met een medaille huiswaarts kon keren.
In Gillingham scoorde Matthijs Snijders driemaal ippon in het nage-waza. Met een stel mooie ippons greep Matthijs de titel.