Openingstoernooi succesvol verlopen.

Nadat de lessen alweer een paar weken van start zijn gegaan, beginnen ook de andere evenementen weer: toernooien, Papendaltrainingen, examinatorentrainingen et cetera.

Het NIKIWA openingstoernooi dat jaarlijks in Zaandam wordt gehouden is voor bijna al onze judoka’s succesvol verlopen.
De judoka's vertrokken huiswaarts met driemaal goud (Friso Zigterman, Max Dekker en Timo Poelwijk), tweemaal zilver (Cas Pruiksma en Tim van Dijkhuizen) en driemaal brons (Thierry Diesnis, Sem Schaap en Jurgen van Rooyen). Bij de lees meer het verslag van Meester Ton.

 

 

Cas Pruiksma en Thierry Diesnis beten in het ochtend programma de spits af. Beide judoka’s stonden in de min 35 kg klasse en mochten de eerste partij gelijk tegen elkaar. Cas trok met twee waza-ari’s aan het langste eind en won de partij. Verder in het toernooi wist nog Thierry drie partijen te winnen, maar verloor van de latere kampioen. Een bronzen plek was zijn beloning. Cas won er ook nog drie met een beenworp, een houdgreep en een derde judoka moest opgeven. De laatste partij ging helaas ook Cas onderuit met een uchi-mata. Cas nam zilver mee naar Oudorp. Al met al goed gejudood jongens.

Het middag programma gaf wat meer drukte, nu hadden we zeven judoka’s die de strijd aangingen. De judoka’s hoefden nog niet op hun gewicht te letten, men had poultjes samengesteld ongeveer gelijk gewicht en leeftijd. In de leeftijdscategorie -15 werd Max Dekker op zijn sloffen kampioen alle partijen werden binnen de kortste keren met ippon gewonnen. In dezelfde poule en categorie zat Tim van Dijkhuizen, Tim is eerste jaars -15, maar liet ook hier zien dat hij uit het goede judohout is gesneden. Hij verloor alleen van Max en won de andere potten en pakte het zilver. Friso Zigterman en Sem Schaap zaten ook bij elkaar in de poule. Friso won op één na alle partijen, maar werd in de laatste partij op spectaculaire wijze op zijn rug geworpen door Sem. Toen alle judopunten werden geteld bleek Friso toch eerste en Sem nam het brons voor zijn rekening. Rick Janssen en Jurgen van Rooijen zorgden voor opnieuw een clubconfrontatie. De onderlinge heftige strijd tussen die twee werd uiteindelijk door Jurgen gewonnen met een waza-ari. Later op de dag moest Rick de strijd staken en werd Jurgen derde. Timo Poelwijk versloeg al zijn vijf opponenten met diverse technieken waaronder een fraai uitgevoerde waki-gatame. Timo pakte het goud.