Skip to main content

2e ronde WFJJC,wimpel en Koroska Open

Diverse judoka's kwamen dit weekeinde in actie in de vertrouwde eigen dojo, in Heiloo en in het Sloveense Gradec.

Tijdens de Wimpelcompetitie veel witte bandjudoka's op de mat. Leuk om te zien hoe deze kinderen weer ervaring op doen naar de volgende toernooien.
Teun Blok en Max Bet behaalden hun witte wimpel, Koen van Zundert de oranje en Esmee Vendrig haalde de 100 punten voor de zwarte wimpel.

In Heiloo werd de tweede ronde van de West Friese Jeugd Judo Competitie gehouden. Van Dojo 't Loo werd helaas verloren, maar tegen Salomons en Ebi-Sports werden de ruggen weer gerecht en was er een 12-6 overwinning. Door de aanpassing van de uitslagen van de eerste ronde door het opstellen van een te oude judoka bij de tegenpartij zijn we met een nipte voorsprong op Dojo 't Loo koploper in de eerste klasse. 

Tot slot kwamen Esmee Kroon en Max Dekker in actie op de Koroska Open in Slovenië. Zij maakten onderdeel uit van een grote groep judoka's vanuit het Regionaal Trainingscentrum Noordwest.
Beiden troffen het absoluut niet met de loting en verloren van een uiteindelijke finalist uit respectievelijk Azerbeidjan en Kazachstan. Bij Esmee werd het nog spannend, daar haar tegenstandster naast een wazari ook op twee shido's stond. In de herkansingen troffen zij de bronzen medaillewinnaars van hun categorie.
Misschien wel belangrijker dan het toernooi zijn de drie trainingen die beiden gaan judoën. Verdeeld over drie trainingen zes uur aan partijtjes tegen diverse judoka's uit onder andere Rusland, Kazachstan en Azerbeidjan.