Druk weekend met medailles, zwarte band en oefenstof

Waar de decembermaand op zich al druk is, geldt dat ook voor de judo-evenementen. Naast de reguliere trainingen op zaterdag kwamen diverse judoka's in actie in binnen- en buitenland.
Bij Dojo 't Loo werd een training gehouden met Talentjudo Noord-Holland-Noord, waar ook een aantal van onze judoka's op de tatami verschenen.
Rick Janssen behaalde in Beverwijk zijn 1e dan judo en heeft zijn bruine band dus omgewisseld voor een zwarte. In Wijk bij Duurstede kwamen verdeeld over twee dagen vijf judoka's in actie. Djaz Hartman pakte het brons en zilveren plakken gingen mee met Emma de Kroon en Tim van Dijkhuizen. Sem Schaap en Stijn Roording verging het iets minder, maar hebben weer een goede ervaring opgedaan met vier/vijf partijen judo.
In de West Friese Jeugd Judo Competitie verliep niet alles naar wens, maar blijken teams erg aan elkaar gewaagd. Ondanks twee verliespartijen en een winstpartij is het team nog steeds de trotse koploper in de eerste klasse.
Tot slot werd er nog gejudood in België. Linda Klaver en Esmee Kroon waren aanwezig bij een clinic van drievoudig wereldkampioen (in de tijd van een WK om de twee jaar), Olympisch kampioen van 1996 en bondscoach van Zuid-Korea: Ki Young Jeon. Tijdens een training van maarliefst 2,5 uur zijn zij bijna expert geworden in morote-seoin-nage en aangrenzende technieken. Absoluut niet de favoriete acties van beiden, maar goed voor het begrip, om door te geven aan andere judoka's en voor uitbreiding van het eigen arsenaal.