Skip to main content

 

Twee weken na de b-pupillen hebben ook de A pupillen hun Rayonkampioenschap / voorronde voor de Noord-Hollandse kampioenschappen gedraaid. In verband met het Residentie Judotoernooi en meester Ton zijn verjaardag werd de coaching verricht door Marcia en Steven.

 

Het ochtendblok werd gecoached door Marcia.Kim Smits was veruit de jongste van het stel. Als judoka uit 2007 mag zij zelfs nog twee keer deelnemen aan dit kampioenschap. Vandaag had ze naar eigen zeggen niet zoveel zin?? Maar misschien was dit gewoon een uitspraak achteraf het ging niet helemaal naar wens. Kim lekker door blijven trainen over twee jaar sta jij gewoon bovenaan op het podium.

Een klasse hoger draaiden Nina Alwart en Stijn van Utteren. Stijn deed zijn uiterste best, maar werd helaas verschalkt met houdgrepen. Het toernooi werd wel met een positief gevoel afgesloten want er was winst met ippon voor twee heupworpen.Nina draait met haar moeder als coach altijd als een tierelier zo ook vandaag. Ze had in de poule wel wat last van judoka's, die zaten te wachten op de overname  en dit soms met succes uitvoerden. Nina won tweemaal met een houdgreep en plaatste zich voor de kruisfinale. Hier zette zij het sterke grond werk voort. De kwartfinale werd gewonnen met een houdgreep. Helaas de halve finale verloren, maar om het brons was er weer winst. Een hele knappe en keurige derde plaats. Gefeliciteerd Nina!

De coaching van de middagploeg kwam op naam van Steven.

Het derde blok was volledig het domein van de judoka's in de -30kg klasse. Over drie matten verdeeld, werden de poules afgewerkt. De beste 2 judoka's in elke poule maakten via een afvalsysteem met dubbele eliminatie uit hoe het erepodium er uit zag. Helaas kwamen onze jongens nog tekort om het tot deze fase van het toernooi te schoppen. Boy zat in een poule van 6 en zou derhalve 5 wedstrijden judoën. De eerste 3 gingen verloren met houdgreep. Ondanks enkele Houdini-achtige ontsnappingen kwam Boy toch steeds weer in de houdgreep terecht. De vierde wedstrijd was een gelijkopgaande strijd en de scheidsrechter had net zo goed Boy als winnaar kunnen aanwijzen. Dit gebeurde gelukkig wel in de vijfde wedstrijd, zodat Boy met een overwinning op zak en een positief gevoel naar huis kon afreizen.

Friso heeft al iets meer wedstrijdervaring. Het spelletje om de juiste pakking is nog lastig, maar Friso begon zijn toernooi met een overwinning. Uiteindelijk zou Friso in de poule 3 wedstrijden winnen en er twee verliezen. Friso wilde zelf judoën en zijn tegenstanders loerden op een kans om Friso over te nemen. Lullig om te zien, maar helaas realiteit. Op judopunten werd Friso derde in zijn poule en kwam zodoende net te kort om door te gaan naar de kruisfinales. Volgende keer beter.

In het laatste blok van de dag kwamen Silke, Mika en Matthijs in actie in de -34kg klasse en Emma in de -42kg klasse. Mooi verdeeld over drie matten, waardoor ik de laatste partij van Matthijs heb gemist. Sorry Matthijs. De eerste 3 wedstrijden trof Matthijs sterkere tweede jaars A-pupillen, waaronder de gedoodverfde kampioen in deze klasse. Matthijs kreeg terecht op scheidsrechtersbeslissing de overwinning toegewezen in zijn vierde wedstrijd. De laatste wedstrijd verloor hij, maar voor een eerste keer op zo'n groot toernooi ging het goed.

Silke en Mika zaten bij elkaar in de poule. Silke stond goed te judoën. De eerste 2 wedstrijden won Silke met een houdgreep, hierna verloor ze op beslissing van Mika. Silke herpakte zich en won de vierde wedstrijd wederom met houdgreep. De laatste wedstrijd verloor Silke waardoor ze tweede werd in haar poule en daarna wachtte de kruisfinale. Hierin verloor ze 2 keer achter elkaar. Maar een knappe prestatie tussen de jongens!

Mika verloor haar eerste twee wedstrijden en trof in haar derde wedstrijd Silke. Het werd een spannende strijd en uiteindelijk won ze op beslissing. Mika won ook haar vierde wedstrijd en was even hoopvol over kansen de kruisfinales te halen, want in de poule was er niemand die alle wedstrijden won. In de laatste wedstrijd wachtte een goede bekende, uit Heiloo. Mika heeft al eens van hem gewonnen en startte vol goede moed. Een moment niet opletten en Mika lag op haar rug. Helaas, derde of vierde in de poule en dus uitgeschakeld voor het vervolg van het toernooi.

Emma zat in een poule van 3 judoka's. Om de judoka's te laten doen waar ze voor gekomen waren (judoën dus) werd een dubbele competitie gedraaid. De eerste tegenstander, een oranje band uit Hoorn was een maatje te groot en Emma verloor 2 keer van hem. Van de andere tegenstander won Emma 2 keer met houdgreep na een waza-ari voor een beenworp. Veel succes volgende week in Beverwijk!