Skip to main content

3x winst in WFJC, prijzen in Hensbroek en Gemert

We hebben weer een druk judoweekend achter de rug. Na de reguliere lessen en bandtraining werd de zaterdag afgesloten met een avondje West Friese Judo Competitie. Bij Beentjes Sport werden zowel de gastvrouw als de teams van Judo Academie Amsterdam en Bos Judo met 8-6 verslagen. Een uitgebreid verslag van Meester Ton bij de lees meer.
Op zondag trokken diverse judoka's naar Hensbroek en Gemert.
In Hensbroek lieten de judoka's zich van hun beste kant zien, het lukte de een echter wat beter dan de ander. Uiteindelijk werden Jamie en Sem van Meurs kampioen evenals Jort Molenaar. Een tweede plaats was er voor Jayden Biemans en het brons ging mee met Mick de Groot en Sandro van der Horst. Yeremiah Provence en Enzo Versfeld werden ondanks drie overwinningen helaas net vierde. Vince van 't Hull verging het vandaag helaas wat minder, volgende keer weer beter.

In Gemert werden Esmee Kroon en Djaz Hartman zeer overtuigend kampioen. Esmee gebruikte het toernooi om wat worpen uit te proberen. Ze won vijfmaal met ippon. Djaz had weinig tijd nodig om zijn drie wedstrijden te winnen. Met zowel verschillende staande als ne-waza technieken. Esmee Vendrig en Max Dekker maakten hun debuut in een nieuwe leeftijdsklasse. Beiden deden dit verdienstelijk, maar namen geen ereklassering mee naar huis. Esmee Vendrig kende een tegenstander, die echt te sterk bleek. In de derde partij werd een foutje afgestraft. Partij twee vier en vijf werden wel gewonnen. Omdat partij vier op shido's was werd het helaas een vierde plaats op judopunten. Max Dekker startte met een overwinning en zag een ippon in de halve finale aan de verkeerde kant belanden. Hierdoor geen finale, maar de herkansingen. Met een ippon plaatste hij zich voor de partij om het brons. Deze jongen bleek iets handiger op de grond, zodat Max aan het kortste eind trok.

   

 

Afgelopen zaterdag pakte Randers Budosporten driemaal de winst tijdens de derde ronde van de West Friese Judo Competitie in Sporthal de Meent.

Beentjes Judosport was deze ronde de gastheer van de Hoofdklasse.

Randers – Beentjes judo (8-6 MP)(40-27 JP).

De lichtgewichten judoën de benodigde acht punten binnen voor het team. Max Dekker moest behoorlijk aan de bak, maar wist met aanvallend judo een ippon te scoren met een houdgreep. De -60 en de -66kg klasse ontbraken in het team van Beentjes zodat de punten met een judogroet en een glimlach in ontvangst werden genomen door de Randers (jonge) mannen. Maxx Bruin was de eerste echte senior die in de -73 kg klasse in actie kwam. Na wat inleidende schermutselingen scoorde Maxx met een fraai uitgevoerde harai-goshi ippon. De zestienjarige Dennis Peereboom gaf de volle vier minuten goed partij aan Jochem Smit van Beentjes, maar moest uiteindelijk met een waza-ari tegen zijn meerdere erkennen in deze echte senior. Gast judoka Tim Fennema bezette de -90kg klasse. Hij verloor na een fel gevecht van zijn judomaatje Tim Kuipers. De zwaargewichten wisten de partij lang in evenwicht te houden, maar na een verrassende aanval van Coen Stoop ging Matthijs Snijders met een schouderworp op zijn rug en was de uiteindelijke stand van de Alkmaarse derby 8-6 in Randers voordeel.

Judo Academie Amsterdam – Randers (6-8 MP)(30-40 JP).

Het is in Nederland moeilijk om senior judoka’s te motiveren om aan wedstrijden deel te nemen.

De jeugd is heel enthousiast, maar zo rond de 14/15 jaar krijgen de meeste clubs toch problemen om de judoka’s die iets minder wedstrijd enthousiast zijn te motiveren om op niveau mee te blijven doen. Er is een sterke (boven)laag, maar daarna is er vaak een gat. Diverse teams kampen daarom met gaten in hun team om dat er gewichtsklassen niet kunnen worden bezet. Bij de Amsterdammers ontbraken er dan ook drie gewichtsklassen. Max Dekker had geen judoka om in de min 55kg klasse tegen te judoën. De aankomende judoka’s van Randers hadden wel tegenstand maar dan van echte senioren en verloren hun partijen. Maxx Bruin, Dennis Peereboom en Tin Fennema trokken de zaak weer recht en wisten alle drie hun partij met ippon af te sluiten. Matthijs Snijders verloor met een fraai uitgevoerde ko-uchi-maki-komi. Zodat ook hier met 8-6 door de Alkmaarders werd gewonnen.

Bos Sport – Randers (6-8 JP)(30-40 JP).

De jeugd pakte de eerste vier punten voor het team. Max Dekker veegde zijn opponent onderuit en pakt ippon met een houdgreep. Timo Poelwijk wist fraai te scoren met een tani-o-toshi waarvoor hij een waza-ari kreeg (7 pnt.). in het middensegment was Bos sterker en maakte e zes tegen zes van. Tim Fennema en Matthijs Snijders konden de winst nog pakken en dat deden zij. Tim pakte een dubbele waza-ari en Mathijs scoorde ippon met een overname.