Skip to main content

Lach en traan tijdens druk judoweekend

De judoka's hebben weer een druk judoweekend achter de rug. Deze werd afgesloten met gemengde gevoelens.

Op zaterdag kwam het West Friese senioren team in actie tijdens de voorlaatste ronde. De mannen bleken behoorlijk in vorm. Hikari en Beentjes werden verslagen met 12-2 en 10-4. Tegen koploper Kenamju bleek de eerste partij beslissend. Door verlies in de golden score werd het helaas 8-6 voor de Haarlemmers. Een medaille tijdens de slotronde is bijna veilig gesteld een mooie prestatie met een jong team in de Hoofdklasse.

Op zondag kwam Esmee Kroon in actie tijdens de European Cup van Follonica. Het werd helaas een vroege uitschakeling. Gelukkig kon er op maandag nog 3,5 uur worden getraind en is er weer wat geleerd.

De nieuwe generatie wedstrijdjudoka's trotseerden de storm en kwamen in actie in Anna Paulowna. Kampioen werden: Wessel van Steeg, Lukas Bruin, Russel van Willigen, Koen Blok, Kaja Klercq en Maarten Hendriks. Een zilveren medaille ging mee met Mick de Groot en derde werden: Svend Geelof, Silvester Berkhout, Teun Blok, Joey Vinke, Jeremiah Provence, Finn Tamis, Enzo Versfeld, Thomas Boot, Nathan Hof en Jasper Dekker.