Skip to main content

Zilver voor Esmee Kroon op NK -18 jaar

Tijdens het Nederlands Kampioenschap judo in Den Haag heeft Esmee Kroon een zilveren medaille behaald. Voor het NK hadden zich vier judoka's geplaatst. Voor Timo helaas geen eindklassering, Rik Peters en Dennis Peereboom eindigde als 9e. Een verslag van het NK bij de lees meer.

Een dag later probeerden de judoka's onder 10 jaar zich te plaatsen voor de Noord-Hollandse kampioenschappen bij de Rayon kampioenschappen. Er werd weer een schat aan ervaring opgedaan, daarbij eindigden zes judoka's op het podium:

Kampioen werden: Lukasz Klijn (-24 kg), Djaz Hartman (-38 kg) en Finn Tamis (-42 kg). Er was een tweede plaats voor Jamie van Meurs (-30 kg) en brons voor Casper Boot (-21 kg) en Lukas Bruin (-24 kg). Enzo Versfeld (-27 kg) plaatste zich met een 5e plaats ook voor de Noord-Hollandse. Jayden Biemans staat als reserve in de wachtkamer.

Timo Poelwijk judode twee spannende partijen, maar kon ze ondanks een voorsprong op shido's niet vast houden. Rik Peters trof na een vrijloting een taaie jongen, die net even meer controle had met zijn pakking. Met een waza-ari ging de partij tegen de uiteindelijke nummer twee helaas verloren. In de herkansingen won Rik tweemaal met ippon. Eenmaal met een doorstuur actie en eenmaal met een mooie schouderworp. In de op volgende partij vind Rik na een spannende strijd helaas zijn Waterloo na zes minuten judo. Hij eindigde als nummer 9 in zijn categorie.

Als 9e eindigde ook Dennis Peereboom. Na verlies in de eerste ronde knokte hij zich knap terug met mooie ippons in de herkansingen. Partij vier in de herkansingen bleek net een brug te ver.

Esmee was met medailles op de meetmomenten en zilver op de Dutch Open een van de kandidaten voor een medaille. Na een vrijloting startte Esmee wat moeizaam, maar won met ippon van Joyce de Vries. Hierna ging het wat sneller. Eerst werd Kim Wijers met een verwurging verslagen, waarna in de halve finale mede-Alkmaarse Annick Baas stond te wachten. Even als twee weken eerder op het DK was Esmee de sterkste. Binnen een halve minuut werd er waza-ari gescoord, welke meteen op de grond werd gevolgd met een verwurging. In de finale stond als verwacht Lieke Derks te wachten. Deze dame is al het hele jaar de sterkste in de 63 kg klasse en bleek ook nu een maatje te groot. Best of the rest vandaag, evengoed een mooie zilveren medaille.