Skip to main content

Succesvol weekend in binnen- en buitenland

Het tweede weekend maart was weer een drukke, waarin veel judoka's in binnen- en buitenland in actie kwamen.
Tijdens het NK judo -21 jaar in Almere was er brons voor Patrick Groot en oud-Randers judoka Hessel Moens. In Ingelmunster kwamen Max Dekker, Esmee Kroon en Dennis Peereboom in actie. Max verloor als eerstejaars -18 jaar helaas zijn twee partijen tegen ervaren en oudere judoka's. Dennis Peereboom en Esmee judoën hun laatste jaar in de -18 jaar. Esmee won viermaal met ippon en pakte de titel. Dennis werd na drie mooie staande ippons in de finale verslagen door de vice-Belgisch kampioen en moest genoegen nemen met het zilver.
Een dag later werden in Beverwijk de Noord-Hollandse kampioenschappen -10 jaar gehouden. Djaz Hartman werd met drie overwinningen overtuigend kampioen in de klasse -38 kg. Finn Tamis pakte een klasse hoger het zilver. Casper Boot en Jamie van Meurs verloren hun partijen om het brons, Lukas Bruin en Lukasz Klijn strandden in de herkansingsfinale en eindigden op plek nummer 7. Enzo Versfeld kwam niet tot een officiële klassering ondanks een enorme strijdlust.
In Alkmaar werd tot slot het Girls Only toernooi gehouden. Hier viel niet alleen de strijdlust op, maar ook de positieve instelling van de meiden. Goud ging mee met Esmee Vendrig en Rosalie en Helenà van Oogen. Laura Slot en Emma de Kroon werden 2e en tot slot was er brons voor Sanne Vendrig. Demi Schaap kreeg voor een mooie voetveeg de stijlprijs.