Skip to main content

3e ronde West Friese Jeugd Judo Competitie

 

Tijdens de derde ronde van de West Friese Jeugd Judo Competitie heeft het jeugdteam van Randers de Geus de goede lijn van de thuisronde net niet kunnen doorzetten.

De verschillen in de eerste klasse zijn erg klein en dat bleek ook vandaag weer.

 

Tegen het team van Salomons waren er winstpartijen voor Nina, Friso, Timo, Hessel en Gabriël met de teamwinst tot gevolg.

Hierna stond na een rustronde het team van Kata-Guruma te wachten. Zoals al een jaar of tien weer een spannende strijd. Helaas ging de overwinning naar de tegenpartij. In deze wedstrijd wonnen Nina, Rik, Gabriel en Hessel hun partijen.

Tot slot een confrontatie met Judo Academie Amsterdam. Evenals in de vorige ronde een spannende partij. De partij werd beslist doordat een actie van Nina niet met ippon werd beloond, maar met een waza-ari. Vervolgens vlogen in deze partij de punten voor beide zijden om de oren en trok Nina aan het kortste eind. Friso, Kane, Timo en Hessel wonnen hun partijen, zodat de uitslag 10-8 in ons nadeel werd.

Er is door de jongens en meiden weer gestreden voor ieder punt. Dit zal de komende rondes toch echt tot wat meer overwinningen gaan leiden!

 

In het team hebben vandaag gejudood:
Nina Alwart, Friso Zigterman, Kane Traas, Rick Janssen, Timo de Jong, Rik Peters, Gabriel van Stralen, Hessel Moens en Yaro Westhoff.