Skip to main content

Brons voor Matthijs Snijders in Hoofddorp

Vlak voor aanvang van de kerstvakantie werd in Hoofddorp het Topjudotoernooi Haarlemmermeer gehouden, georganiseerd door Judo Yushi. Voor de -18 groep was dit tevens het tweede meetmoment voor het EK en WK -18 en belangrijker nog de nationale selectie en uitzending naar Europa Cups.

Een kleine ziektegolf had zich die week echter over de club getroffen, zodat een aantal judoka's ondanks verwoedde pogingen niet op de top van hun kunnen presteerden.
Aan het eind van de dag viel er een derde plaats voor Matthijs te noteren en een vijfde plaats voor Hessel.

Lucielle Hendriks startte weer tegen de uiteindelijke kampioene, daar heeft ze een beetje patent op. Bij de warming up voelde ze zich al niet helemaal oké. Toch ging ze de strijd aan, maar dat ging niet altijd helemaal naar wens. De eerste ronde ging als verwacht naar de tegenpartij, maar niet zonder slag of stoot en het ging al een stuk beter dan de vorige keer. In de herkansingen werd gewonnen met tweemaal waza-ari voor twee linkse heupworpen. Hierna ging het helaas weer mis en brak de door griep afgenomen kracht en conditie op. Met shido's ging de partij verloren.

Hessel Moens had ook last van shido's. Na een vrijloting won hij de kwartfinale met een waza-ari. In de halve finale trof Hessel een sterke jongen uit de omgeving van Dordrecht. Met een shido ging de partij verloren. Er was echter geen paniek, de partij om het brons stond nog op het programma. Het verloop hadden we echter wat anders ingeschat. Binnen de kortste keren kreeg Hessel om de meest vreemde zaken een shido. En ging er met hanso-suke-make af terwijl beide jongens amper aan judo toegekomen waren. Dit terwijl een paar partijen ervoor een andere scheidsrechter juist geen hanso-suke-make wou geven omdat hij in zijn eentje op de mat staat en stond. Komend jaar Hessel, dan komen de medailles en prijzen echt wel..

Dhemerson van Stralen voelde zich ook al niet fit. Zeker in zijn geval geen goed teken daar hij zijn lijf uitstekend aanvoelt. Het goede begin van de kwalificatiecyclus heeft hij helaas geen gevolg kunnen geven. De eerste partij werd nog gewonnen, de tweede partij ging niet heel verkeerd, maar Harry Hsia blijft nog steeds een lastige tegenstander en voorlopig nog niet te kloppen. De schade was ditmaal verlies met een yugo. In de herkansingen ging het mis en kon een yugo achterstand, ondanks vele pogingen en shido's voor de tegenpartij niet worden tenietgedaan.

Onze laatste troef was Matthijs Snijders. voor de zekerheid werd nog even aan hem gevraagd naar zijn fysieke gesteldheid, maar daar was niets mis mee. Ari was goed warm en had er zin in.
Helaas lag Younes Braakhuis vandaag wederom dwars voor het goud. Het werd brons mede door een houdgreep overwinning op een jongen uit Eindhoven.