Skip to main content

 

Broek op Langedijk 17-01-2015

Randers de Geus stijgt met stip op de ranglijst.

Afgelopen zaterdag heeft ons senioren judoteam drie overwinningen geboekt en is met stip naar de 3e plaats in het klassement gestegen.

F. v/d Werff – Randers de Geus (6-8 MP)(27-37JP).

Het team van F. v/d Werff uit Hoorn miste vorig- en nu ook dit seizoen de eerste twee gewichtsklassen. Hessel Moens, die debuteerde in het seniorenteam kon de punten in ontvangst nemen door alleen te groeten. Dede van Stralen overkwam het zelfde. De nieuwe -66 kg judoka in ons team Arata Nakajo moest de eerste wedstrijd sinds jaren even wennen en zeker aan het Nederlandse judo. Hij verloor met een waza-ari. Maxx Bruin verloor met een uchi-mata, waarvoor een yugo werd gegeven. Omdat Maxx wat onfortuinlijk op zijn schouder terecht kwam, maakt de scheidsrechter een einde aan de strijd. Ruud Brokmann die met zijn gewicht net boven de -73 kg grens zat kwam uit in de -81 kg klasse. Brokmann moest tot over zijn grenzen gaan om de gescoorde waza-ari vast te houden. Na vier minuten judo was hij drie jaar ouder geworden, maar de buit was binnen. Steven Kroon verving Marcel Cornelissen en of zijn broer Paul die een kilootje te zwaar was. Steven verloor met ippon. Matthijs Snijders behaalde de teamwinst binnen door vol punt te scoren met een houdgreep.

 

Haarlemmermeer – Randers de Geus (2-12 MP)(10-57 JP).

De eerste echte partij in het seniorenteam werd door Hessel knap gewonnen met een waza-ari voor soto-maki-komi. Dede liet er ook geen gras over groeien en versloeg zijn opponent met een houdgreep. Arata wist met zijn eerste aanvallen meteen zijn tegenstander naar de grond te krijgen. Met een houdgreep versloeg hij binnen een halve minuut Sjoerd Eijkhout van Haarlemmermeer. Maxx Bruin was toch weer op de mat gestapt en versloeg in de -73 kg klasse Zoubaid met een uchi-mata. Ruud Brokmann had te veel energie verspeeld in de vorige partij en verloor nu. Steven Kroon wist Thomas de Waal naar de tatami te werken met een veel om het karwei met een houdgreep af te maken. Het was Matthijs Snijders die opnieuw verbazing opwekte bij de hele groep door met een enorme vechtlust Eric de Waal te verslaan met een mooie ura-nage.

Judoacademie Amsterdam – Randers de Geus (4-10 MP)(20-41 JP).

Judoacademie Amsterdam is de nieuwkomer in de 1e klasse van de WFJC. Het team is vorig jaar gepromoveerd. In de -55 kg klasse bleef Hessel aanvallen wat de ongeveer 10 jaar oudere Annelies Drenth op een shido kwam te staan en omdat er verder niet werd gescoord kreeg Hessel de winst. Dede wist ook nu weer met een houdgreep te winnen even als Arata. Maxx Bruin had toch te veel last van zijn blessure en bleef aan de kant zodat Amsterdam de punten kreeg. Ruud Brokmann verloor en de laatste twee gewichtsklassen van de Judoacademie ontbraken zodat en Steven Kroon en Matthijs Snijders de punten cadeau kregen.

Uiteindelijk een winstgevende avond voor ons team.

Het team bestond uit:

-55kg Hessel Moens

-60kg Dhemerson van Stralen

-66kg Arata Nakajo

-73kg Maxx Bruin

-81kg Ruud Brokmann

-90kg Steven Kroon

+90kg Matthijs Snijders