Skip to main content

Brons voor Lucielle Hendriks in Rijen

Om wat wedstrijdritme op te doen in aanloop naar de Nederlandse kampioenschappen en andere evenementen trokken Lucielle Hendriks en Hessel Moens naar het Brabantse Rijen.
Lucielle beet de spits af en won haar eerste partij met een schouderworp op knieën gevolgd door een houdgreep. De judoka, die zij in de halve finale trof was net iets te ervaren. Lucielle hield goed stond, maar een moment van overpakken na twee minuten gaf de tegenpartij de kans om te scoren. De partij om het brons ging niet heel lekker, maar werd met twee shido's tegen een shido wel winnend afgesloten. Een derde plaats voor Lucielle dus.

Hessel Moens startte met een vrijloting en won vervolgens twee partijen met een sumi-gaeshi gevolgd door een houdgreep en een maki-komi met houdgreep. In de halve finale ging het net als bij Lucielle mis. In het begin hield Hessel goed stand, maar verloor uiteindelijk met een waza-ari voor een tai-o-toshi. Om het brons trof hij de tweelingbroer van de tegenstander in de halve finale. Deze partij leek de goede kant op te gaan, met Hessel als betere partij. Op de grond werd Hessel echter verschalkt met een sankaku-houdgreep. Weer net naast het podium na een goed begin. Hessel jouw tijd komt er echt aan! Dan wordt net niet..wel.