Skip to main content

 

Goud en zilver in op Open West Brabantse kampioenschappen

Terwijl de meiden in actie kwamen op het Girls Only toernooi van Hajime kwamen drie judoka's in actie in het Brabantse Wouw. Op de Open West-Brabantse kampioenschappen judode Rick Janssen een goed toernooi. Als altijd lekker aanvallend, maar kwam af en toe net wat kracht tekort om zijn worpen echt door te zetten en ippon te scoren. Na een vrijloting verloor Rick de eerste partij met een yugo, doordat hij na zijn eigen worp op zijn zij viel. De twee shido's voor de tegenpartij maakten helaas niet uit. In de herkansingen was er de winst met een yugo voor een uchi-mata. Een partij voor de partij om het brons verloor Rick opnieuw met een yugo. Een 7e plaats, maar belangrijker nog wat ervaring erbij en gejudood met de juiste mentaliteit: je best doen, aanvallen, proberen te scoren en na een verliespartij met opgeheven hoofd van de mat af.
Hessel Moens won na een vrijloting knap de kwartfinale door een shido in de golden score voor de tegenpartij. De tegenstander in de halve finale kreeg judoles. Binnen de minuut had Hessel een yugo en twee waza-ari's met voetvegen en o-soto-garo gescoord. De finale tegen de tweelingbroer van tegenstander één ging helaas verloren, maar evengoed een mooie tweede plaats. Loon naar werken tijdens de trainingen.. Vandaag bleek opnieuw hoe groot het verschil is tussen een aantal 'toppers' in de klasse en de overige deelnemers. Op naar het NK!
Linda Klaver kende wat afzeggingen in haar poule. Hierdoor kwam zij driemaal tegen dezelfde judoka uit. Alledrie de partijen werden gewonnen, de eerste met twee shido's en de twee andere met respectievelijk een kuzure kami shiho katame en kesa-gatame, dus was er goud voor haar.