Skip to main content

Henk Timmer

 

Afscheid van een bevlogen Jiu Jitsu leraar.

 

Henk is opgeleid in het ouderwetse NAUKONI systeem, dat systeem staat voor Jaap Nauwelaerts, Ge Koning en Maurice van Nieuwenhuizen. In een grijs verleden hebben deze drie heren een beetje structuur in het Jiu Jitsu proberen aan te brengen. 

In Alkmaar was Jan Kuilman de enige Judo en Jiu-Jitsu school waar veel mensen waaronder ik en ook Arie Israël zijn opgeleid. Henk is als beginnend Jiu-Jitsuka weer bij Arie Israël begonnen.

Toen zo’n 30 jaar geleden het EBO-NO-KATA werd ontwikkeld door de heer Boersma en Mario den Edel moesten we met z’n allen om switchen.

Boersma en den Edel hadden de oude stof in een nieuw jasje gestoken en dat werd voor 1e Dan de norm.

Wat later kwam hun boek uit en werden ook de KYU graad eisen aangepast.

In die tijd heeft Henk zijn 1e, 2e en 3e DAN gehaald en zich verder ontwikkeld tot een gedegen opleider, die vele beginnende en gevorderde jiu jitsuka’s een graad verder heeft gebracht.

Dat er tijdens diverse stages steeds meer tierelantijntjes aan de technieken werden toegevoegd was Henk, die van kort en direct uitschakelen houd, een doorn in het oog.

De huidige generatie kandidaten voor een DAN graad zit met een enorme hoeveelheid aan technieken opgescheept en hebben het niet gemakkelijk.

Jammer dat Henk vanwege een slechte knie het lesgeven moet opgeven.

Als examinator zal Henk Timmer nog wel aan de club verbonden blijven.

Henk, namens iedereen bedankt voor de jarenlange inzet voor de club.