Speciaal voor de examens voor bruine band en diverse zwarte banden organiseren wij op woensdag en zaterdag speciale katatrainingen.
Bij Randers Budosporten is het mogelijk deel te nemen aan toernooien op verschillende niveaus.
Dit zijn onderlingen wedstrijden die eenmaal per maand plaats vinden in onzo dojo.

Judo Nieuws

Druk weekend met veel brons

De judoka's, ouders en coaches hebben weer een druk weekend achter de rug met vier schillende toernooien. Het leverde weer nieuwe ervaringen, inzichten en vooral veel bronzen plakken op.
In Heiloo kwamen diverse judoka's in actie om ervaring op te doen met het wedstrijdjudo. Met behulp van coaches Paul Kroon, Bas Tros en Matthijs Snijders waren de resultaten hier alsvolgt:Kapioen werd Silvester Berkhout, tweede plaatsen gingen mee met Thijmen Tros en Joas Overgaag. Tot slot was er brons voor Twan de Boer, Jasper Dekker, Jeremiah Provence, Russell van Willigen en Jort Molenaar. Ryan Knaap, Vince van 't Hull, Amelia van Drunen, Kenza Jansen, Laura Slot en Liam Thomas hebben goed gestreden en werden vierde.

In Beverwijk werden de Noord-Hollands kampioenschappen -12 jaar individueel gehouden en 's middags de Noord-Hollandse kampioenschappen teams -10 jaar.
Thierry Diesnis, Cas Pruiksma en Roel Hidding hadden zich hiervoor geplaatst. Tristan Pol was reserve, maar werd gedurende de week opgeroepen om toch deel te nemen.
Thierry en Tristan wisten zich helaas niet te mengen in de strijd om de medailles. Roel en Cas verging het beter. Met twee overwinningen plaatsten beiden zich voor de halve finale. Helaas ging die voor beiden verloren, maar de mannen herpakten zich en wonnen om het brons beiden met een ippon.
In de middag kwamen  Lukas Bruin, Lukasz Klijn, Casper Boot, Jayden Biemans, Jamie van Meurs, Djaz Hartman, Esmee Vendrig en Finn Tamis in actie met Denvey, TJ en Kyle van Bakker Sports Schagen en Sven, Sebas en Sil van Dojo 't Loo. Voor de teamvorming droegen de kinderen speciale pakken gesponsord door Hartman installatie/luchtverwarming. 
Team 1 verloor van Kenamju 1 en won vervolgens van Van Heest (8-6), Beentjes Sport (10-4) en Cees Veen (10-4). Team 2 verloor van Kenamju 2, maar boekten daarna ook drie overwinningen:  Academie Amsterdam (12-2), Stiching Koka (8-6), Kenchutai (12-2). In de halve finale troffen beide teams het andere team van Kenamju. Helaas gingen deze partijen verloren en was er brons voor de mannen en dame.

Tot slot kwamen nog een drietal judoka's in actie in Den Haag tijdens het eerste meetmoment richting het European Cadet Cup circuit. Esmee Kroon was ziek, zwak en misselijk, het liep hierdoor  helemaal niet, maar intussen bleek Esmee goed genoeg om ook dan in zo'n staat vijf partijen te kunnen winnen en het brons te pakken.
Max Dekker draaide erg goed, maar verloor tweemaal van een twee jaar oudere jongen, met Europa Cup ervaring. Beide tegenstanders stonden in de finale en troostfinale. Timo Poelwijk liet zien ook stappen te hebben gemaakt. Bij vlagen mooi judo met de pech het soms te mooi te willen doen. Het bracht helaas maar één overwinning.

 

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Vestigingen

Hoofdvestiging / Broek op Langedijk

Bijlestaal 64
1721 PW Broek op Langedijk

Zie lesuren

Oudorp / Alkmaar

Basisschool "De Zes Wielen"
Saturnusstraat 50 1829 CZ Oudorp

Zie lesuren

Sint Pancras / Vroonermeer

Gymzaal "Lispeltuut"
P.C. Boutensstraat 4 1822 KJ Alkmaar

Zie lesuren

'T Veld

Gymzaal "Bredeschool Veldzicht"
Zwarteweg 13A 1735 GK 't Veld

Zie lesuren

Heerhugowaard

Gymzaal Kleine en Grote Beer
Plutolaan 2 1702 CB Heerhugowaard

Zie lesuren

Nieuwe Niedorp

Gymzaal Bredeschool De Oude Boomgaard
De Meet 1 1733 AZ Nieuwe Niedorp

Zie lesuren