Zondag 19 oktober was onze dojo aan de Bijlestaal het decor voor de tweede ronde van de West Friese Jeugd Judo Competitie. Na een qua resultaat teleurstellend verlopen eerste ronde (met vele positieve punten om op verder te bouwen), kregen het team vandaag de top 3 van het klassement tegenover ons.

Na de eerste ronde was de verwachting dat het een spannende competitie zou worden, waarin iedereen van elkaar kan winnen. Dat bleek ook vandaag.

Het team had nog steeds maar acht van de negen gewichten bezet, maar in het kader van de goede ontwikkeling, die een aantal judoka's doormaken en om hen de kans te geven nog meer te groeien trokken we met twaalf judoka's ten strijde.

 

De eerste partij stonden we tegenover nieuwkomer Judo Academie Amsterdam. Qua judo deden wij zeker niet onder voor hen, maar het team leek niet helemaal wakker en scherp. Het laatste beetje ontbrak om de partijen naar ons toe te trekken. Kane, Esmee en Hessel bezorgden het team zes punten, waar twaalf of veertien punten ook tot de mogelijkheden behoorden.

Onze tweede tegenstander kwam ook uit Amsterdam. Ditmaal uit Zuidoost. De judoka's vertoonden nu al wat herstel en showden een van hun sterkste punten. Waar de teams in het verleden altijd beschikten over hele technische judoka's, vergeet de huidige lichting soms hun technische bagage, die ook zij meer dan voldoende hebben en verruilen dit voor een ongekende mentaliteit niet op te geven en door te zetten tot de allerlaatste seconde en het allerlaatste punt. Met overwinningen van Friso, Mitchel, Rik, Gabriel en Hessel werd de eerste overwinning van het seizoen geboekt.

De ochtend werd beëindigd met een partij tegen de ongeslagen koploper Hikari uit Zaandam. Het werd een partij zoals onze eerste, maar dan met de rollen omgedraaid. Op een aantal gewichten hadden zij misschien sterkere en of betere judoka's, maar de felheid en het doorzettingsvermogen (vooral op de grond) van de judoka's bezorgden het team een ruime 12-6 overwinning. Ditmaal kwamen de zeges op naam van Nina, Friso, Rick, Timo, Gabriel en Hessel.

Er kan met een tevreden gevoel worden terug gekeken op deze thuisronde. De mentaliteit van de judoka's, de teamgeest evenals de breedte van de selectie op bepaalde gewichten. Voor sommige judoka's, misschien vervelend dat er maar één of twee partijen gedraaid kunnen worden, maar uiteindelijk hebben jullie er alleen maar baat bij als de trainingsmaatjes ook stappen maken en de pyramide zo breed mogelijk wordt.

In het team hebben gejudood: Nina en Yenna Alwart, Friso Zigterman, Kane Traas, Rick Janssen, Mitchel Schröder, Esmee Kroon, Rik Peters, Timo de Jong, Gabriel van Stralen, Hessel Moens en Yaro Westhoff.

©Randersbudosporten.nl