Zesmaal prijs in Rijen

De 33e versie van het Sprokkeltoernooi in het Brabantse Rijen heeft de judoka's van Randers Budosporten mooie partijen en prijzen opgeleverd.
Esmee Kroon en Friso Schotanus werden kampioen, Hessel Moens en de met ons meegekomen Dennis Peereboom van Hajime behaalden een tweede plaats en het brons was voor Lucielle Hendriks en Rik Peters. 

Lucielle Hendriks had ondanks het NK -21 een dag eerder al weken naar dit toernooi uitgekeken. Vorig jaar won zij een standaard met een hartje erop. De teleurstelling was dan ook groot toen bleek dat er dit jaar heel andere prijzen waren. De eerste partij scoorde Lucielle diverse punten met onder andere haar nieuwe truc: sumi gaeshi. Na een waza-ari en twee yugo's volgden ook een tweede waza-ari en dus ippon. De halve finale ging erg goed tegen iemand, die op de Dutch Open nog veel te sterk bleek. Halverwege de partij liep Lucielle op een yugo en kon dit niet meer goed maken. Er had meer ingezeten helaas. Om het brons werd eenvoudig gewonnen met een houdgreep.

Esmee Kroon was op zoek naar wat partijen in aanloop naar het NK -15 jaar. In haar poule vandaag onder andere de nummer 2 en 3 van het afgelopen Dutch Open. 
Het werd de dag van het voeten- en grondwerk. De voetveeg en sasae bleken de eerste twee partijen nog steeds te werken en met tweemaal ippon was er een plaats in de halve finale. Halverwege de halve finale moest Esmee haar tegenstandster ziek opgeven. De finale had een verrassende tegenstandster en bleek de makkelijkste partij. Met een verwurging werd al snel een einde gemaakt aan de partij. Een keurig kampioenschap.

Bij de -15 judoka's startte Friso Schotanus door een vrijloting in de halve finale. Deze partij was snel af, omdat zijn tegenstander het been van Friso pakte en gediskwalificeerd werd. Gelukkig kon er in de finale wel lekker gejudood worden. Het was een sterke tegenstander, die Friso in de slotfase met een yugo wist te verslaan. Ook voor Friso het kampioenschap!

Rick Janssen startte met een overwinning met een verwurging. De tweede ronde ging helaas met een yugo verloren, door wat onzekerheid. In de herkansing werd weer gewonnen, helaas de volgende partij verloren. Jammer maar helaas, de volgende keer beter want ook hier hadden nog meer winstpartijen niet misstaan..

In de -50 kg klasse judoden Rik Peters en Dennis Peereboom.
Rik won zijn eerste partij met een schouderworp op knieën om vervolgens in de tweede ronde van de uiteindelijke kampioen te verliezen. De draad werd weer opgepakt en met nog drie overtuigende ippons behaalde Rik terecht het brons. Dennis plaatste zich vooral op vechtlust met twee overwinningen voor de halve finale. Deze partij werd vrij eenvoudig gewonnen met een sterke houdgreep, waarna de tegenstander van de finale een maatje te groot bleek. Evengoed een mooie tweede plaats.

Het toernooi werd afgesloten door Hessel Moens. Hij had de eerste ronde geen tegenstander en versloeg in de kwartfinale zijn tegenstander met een sankaku houdgreep. De halve finale ging wat moeizamer, maar de twee yugo's, waren ruim voldoende voor een finale plek. In de finale ging het echter mis. Hessel kwam niet in gevaar, zijn tegenstander kreeg nog een shido, maar een eigen actie met binnenwaartse haak werd overgenomen voor een yugo, zodat Hessel genoegen moest nemen met het zilver.    

©Randersbudosporten.nl