Brons voor Esmee Kroon op NK -15 jaar

Tijdens het Bondskampioenschap -15 jaar heeft Esmee Kroon een bronzen medaille behaald.
Friso Schotanus en Gabriël van Stralen konden zich helaas niet in de prijzen vechten, maar hebben een mooie ervaring opgedaan!

Door haar prestaties het gehele jaar was Esmee al één van de favorieten voor een medaille in de klasse -40 kg. Dat loting ook zijn invloed heeft bleek ook vandaag weer, met drie favorieten aan één kant. Na een vrijloting in de eerste ronde plaatste Kroon zich met een voetveeg voor de kwartfinale. Helaas trof Esmee in deze partij al de uiteindelijke kampioene. Deze dame bleek een maatje te groot. Met een waza-ari en yugo ging de partij verloren. In de herkansingen herpakte Esmee zich prima. Met twee ippons werd de kleine finale bereikt. Hier liet zij zich niet gek maken en met een waza-ari voor een ko-soto-gake pakte de 12 jarige Alkmaarse haar eerste NK medaille.

Gabriël van Stralen en Friso Schotanus konden in de klasse -60 kg mooie ippons scoren, maar kwamen tekort voor de medailles. Gabriël zal volgend jaar zijn geluk in de -18 jaar klasse moeten beproeven, terwijl Friso NK ervaring heeft opgedaan om volgend jaar als laatste jaars ook richting de medailles te komen.

 

 

©Randersbudosporten.nl