Judoseizoen afgesloten met uitwisseling in Bath

Het zeer succesvolle judoseizoen 2016-2017 is afgesloten met een uitwisseling in het Engelse Bath. In het kader van de 70-jarige betrekkingen tussen Alkmaar en het Engelse Bath zijn we uitgenodigd door de Engelse clubs Bath Judokwai en TeamBath Judo & Community club voor een uitwisseling. Naast deelname aan de Open West-Engelse kampioenschappen stonden er diverse trainingen op het programma en een sportmiddag met clinics trampolinespringen en beachvolleybal. Ook werd aandacht geschonken aan de 70 jarige betrekkingen van Alkmaar en Bath, met een ontvangst bij de Burgemeester en rondleidingen door de stad.

Het toernooi was sterk bezet doordat het een rankingtoernooi was voor de jeugd en voor de junioren/senioren een plaatsingstoernooi voor de Britse kampioenschappen. Met deelname van een groep Georgiërs en een Portugese jeugdselectie was het toernooi ook internationaal getint.
Het was voor onze judoka's behoorlijk wennen, het Engelse vechtjudo, niet altijd technisch, maar wel tot het bittere eind... Ideaal eigenlijk voor een trainingsstage. De groep keerde huiswaarts met bronzen medailles voor Max Dekker, Timo Poelwijk en Matthijs Snijders, zilver voor Lucielle Hendriks en Patrick Groot en een gouden plak voor juf Linda.

Met dank aan subsidie van het Alkmaars Uitwisselingscomité hebben de judoka's niet alleen kennis gemaakt met het Engelse judo, maar ook met een stukje geschiedenis en de start van de uitwisselingsbetrekkingen.

 

©Randersbudosporten.nl