Podiumplaatsen in Hensbroek en Gemert, tweemaal winst in WFJC

Na de eerste de ippons van 2019 op de Dutch Open zijn ook de eerste prijzen van 2019 behaald. Het West Friese Judo Team draaide daags ervoor een redelijke thuisronde.
De derde ronde van de West Friese Judo Competitie vond plaats in onze dojo in Broek op Langedijk. Na een 4-0 achterstand tegen het team van Cees Veen werd er toch met 10-4 gewonnen. De partij tegen Dun-Hong werd een spannende en beslist op een dubieuze beslissing in de golden score van de eerste partij. Helaas ging de overwinning met 8-6naar Dun-Hong. Het team van Kodokan kon mede door een aantal ontbrekende judoka's helemaal geen vuist maken, het werd maarliefst 12-2. Na deze ronde vindt het team zich plaats op een derde plaats.

In Hensbroek werden Twan de Boer, Esmee Vendrig en Ayah Azzouz kampioen. Zij gingen niet alleen met een eerste prijs naar huis, ook kregen zij een bos chrysanten. Jurre Roording werd tweede en er was brons voor Djaz Hartman en Ben Bosman. Vlak voor de prijsuitreiking kreeg de motor achter judoclub Hensbroek en onze donderdagavond judoka Nico van Schagen een erepromotie naar zijn tweede dan. In het Brabantse Gemert behaalde Esmee Kroon het kampioenschap en was er brons voor Max Dekker en Rik Peters.    

 

©Randersbudosporten.nl