Tweemaal goud en drie vijfde plaatsen in Luik

De meivakantie werd afgesloten met deelname door een aantal judoka's aan de Hermée Cup in het Waalse Luik. Vlak over de grens, maar een woordje Nederlands zat er nauwelijks bij. Het werd voor de meeste judoka's een test van het aanpassingsvermogen. Niet alleen het uitvinden, wanneer men aan de beurt was, de uitspraak van de namen was soms wat moeizaam, maar vooral op dag 2 het lange wachten en het niet weten waar men aan toe was viel sommigen zwaar. Aangezien alle judoka's hier last van hadden een mooie test hoe een ieder zich staande kon houden. 

Op zaterdag was het de beurt aan Tim van Dijkhuizen en Djaz Hartman. Tim kwam er al snel achter dat judoën in het buitenland ook gewoon judoën was. De spanning verdween als sneeuwvoor de zon en met vijf mooie ippons kroonde hij zich kampioen. Djaz kwam uit in de jongste categorie, waar men vanuit een heel vreemd reglement draaide. Toch bleek ook hier het spelletje dat de ander op de rug moest komen. Tweemaal werd een Belgische jongen verslagen en tweemaal een Duitse jongen. Ook voor Djaz was er een gouden medaille.

De zondag verliep wat minder voorspoedig. De weging liep al bijna een uur uit en dan moest het toernooi nog beginnen! Het werd een extreem lange dag, waarbij onze judoka's best wat sterke tegenstanders troffen uit België, Israël, Duitsland, Wales en Griekenland. Timo Poelwijk strandde in de poule tegen een Israëlische judoka en de bronzen medaillewinnaar van het Duitse kampioenschap. Hij versloeg wel zijn Franse opponent. De overige judoka's: Dennis Peereboom, Rik Peters, Esmee Kroon en Max Dekker vochten zich wel door hun poules heen. Rik eindigde als 7e, Dennis, Esmee en Max verloren hun partij om het brons. Met de weging om 9.00 uur en 11.00 uur werd er pas om 20.00 uur de laatste partij gejudood. Een veel te lange dag, waar door de judoka's wisselend op teruggekeken kan worden.    

©Randersbudosporten.nl