Medailles in Luxemburg en Heiloo

De judoka's zijn het afgelopen weekend in actie gekomen op diverse toernooien in binnen- en buitenland.
Sem van Meurs, Roel Hidding en Max Dekker kwamen in actie op het NK teams. Sem en Roel schopten het met de mede judoka's van Talentjudo NHN tot de kwartfinale.
Voor Max en zijn teamgenoten liep het toernooi uit op een teleurstelling. Onder andere Max was vandaag niet in de benodigde topvorm voor de medailles.

In Dudelange, Luxemburg, pakte Esmee Kroon voor het derde jaar op rij de titel. Na de -15 jaar -44 kg klasse en -18 jaar -52 kg klasse was er nu de titel in de -63 kg klasse. 
In haar nieuwe gewcht bleek Esmee goed uit de voeten te kunnen. Ze scoorde in haar drie partijen met gebruikelijke technieken, maar liet ook zien dat het vele trainen op andere technieken eindelijk de vruchten begint af te werken. Ze wist in de halve finale haar Duitse tegenstandster te verslaan met een schouderworp op knieën. In de finale werd een Française verslagen met een sasae-tsuri-komi-ashi.

Tijdens het Oranjebandentoernooi van Dojo 't Loo werd ook volop gestreden om de medailles. De judoka's scoorden mooie punten, wonnen partijen en/of moesten ippons tegen incasseren. Kampioen werd Jamie van Meurs. Tweede plaatsen waren er voor Esmee Vendrig, Maarten Hendriks, Sem Schaap en Djayden de Ruiter. Het brons ging mee met Jurre Roording en Jasmijn Hoedjes. De overige judoka's hebben ook hard gestreden, maar hadden pech met de judopunten of kwamen net wat ervaring of soms kracht te kort.   

©Randersbudosporten.nl