Goud en brons in Hoofddorp

Waar steeds meer toernooien geannuleerd worden in verband met een toenemend aantal Corona-besmettingen en de daaruitvolgende restricties konden de judoka's in ieder geval nog éénmaal dit jaar aan de bak. De dag werd gestart door Rosalie en Suzanna van Oogen. Rosalie won haar eerste partij snel met een voetveeg en Suzanna na een korte strijd met een o-soto-gari. In de halve finale won Rosalie onieuw met een ippon, Suzanna verloor haar partij helaas. Om het brons herpakte Suzanna zich en won opnieuw met een vol punt voor de eerste beenworp. Rosalie trof in de finale voor de derde keer dit jaar Laura Licaj. Na verlies op de Noord-Hollandse en op het NK was het deze keer wel Rosalie die aan het langste eind trok en op de hoogste trede van het podium mocht plaatsnemen.

Bij de meiden -18 jaar kwamen Helena van Oogen en Tessa Weel in actie. Tessa liet vooruitgang zien, maar verloor helaas haar partij om het brons. Helena verloor tweemaal en wel van de bronzen medaille winnaressen van de NK's -18 jaar 2020 en 2021. 

In het middagblok troffen Cas Pruiksma en Roel Hidding het ook niet met de tegenstanders/poule-indeling. Zodat het bij de twee medailles bleef. 

©Randersbudosporten.nl