Druk weekend met veel prijzen en ervaring

We hebben weer een druk weekend achter de rug met vele bezigheden in binnen- en buitenland.
Op zaterdag stonden drie toernooien gepland.
In Assen werd het Kloosterveste toernooi gehouden met een gouden plak voor Djaz Hartman en zilver voor Esmee Vendrig. Cas Pruiksma viel ondanks drie overwinningen buiten de medailles.
Patrick Groot won net als Cas drie partijen, maar dan in het Franse Saint-Dizier. Het bleek helaas niet genoeg voor eremetaal. 
Dichter bij huis op het Seniorentoernooi van Ebi-Sports was er goud voor Rosalie van Oogen en Paul Kroon. Helena van Oogen pakte het zilver. Koen Postema kon weer een overwinning aan zijn lijst toevoegen en heeft weer vijf partijen ervaring opgedaan.

De zondag stond in het teken van leren. Op het Tonnie Wagenaartoernooi in Zaandam onderscheidden onze judoka's zich wederom met verzorgd grondwerk. Maran Engel, Koen Blok en Koen van Zundert behaalden een tweede plaats en Teun Blok en Quinn Goossen werden derde. Svend Geelof belandde na vijf spannende partijen met twee overwinningen helaas net op plaats vier.
Tot slot nog het Vaantjestoernooi jiu-jitsu. Esmee Vendrig en Jarno van Leeuwen deden voor het eerst mee en verdienden meteen hun witte en gele vaan. Esta van Leeuwen maakte haar gele vaantje vol. Helena van Oogen had genoeg punten voor het oranje vaantje. Zus Rosalie won driemaal met full ippon, maar dat bleek net niet genoeg voor haar oranje vaantje.

 

  

©Randersbudosporten.nl