Succesvol judoweekend in Bath

Het judoseizoen 2021-2022 is afgesloten in het Engelse Bath. Een kleine, maar mooie groep judoka's nam deel aan de Western Area International Open en de aansluitende trainingsstage. Vrijdag was de reisdag en voor de judoka's en de eerste kennismaking met de gastgezinnen en de Alkmaarse zusterstad. Zaterdag was de toernooidag, met wat wisselende resultaten. Met wat meer geluk, ritme en/of ervaring had er bij een aantal judoka's nog iets meer ingezeten. Uiteindelijk werden er zeven medailles behaald:
Goud voor Djaz Hartman en Esmee Vendrig, zilver voor Rosalie van Oogen en brons voor Helena van Oogen, Stein Rook en Linda Klaver.
Een toernooi met medailles is natuurlijk leuk en geeft wat aanknopingspunten, maar het meest wordt er geleerd tijdens een trainingsstage. De volgende anderhalve dag werd er nog zes uur getraind met judoka's van diverse clubs uit de omgeving van Bath en het Youth Development Program van de Britse Judobond, welke gevestigd is op de universiteit van Bath. Er werd onder andere getraind met een aantal olympi√ęrs. Met veel mooie herinneringen, nieuwe vriendschappen en een heleboel spierpijn werd op maandagmiddag weer naar Nederland vertrokken.

 

 

 

 

©Randersbudosporten.nl