Tweemaal brons op DK -15 jaar en nieuwe wimpels

Ondanks de herfstvakantie hadden we een behoorlijke mat vol tijdens de judo. Mooi al die beginnende wedstrijdjudokaatjes. Uiteindelijk behaalde Lotte haar witte wimpel en zijn er gele wimpels voor Bauke en Quinn.
Een dag later stonden de Noord-Hollandse kampioenschappen -15 jaar op het programma. Hier slechts drie deelnemers. Tristan, Esmee en Roel stonden echter wel hun mannentje/vrouwtje. Waar onze judoka's normaliter zeer sterk zijn in het ne-waza scoorden ze nu enkel met staande worpen, en volle punten wel te verstaan.

Esmee startte met een ipponoverwinning met een uchi-mata. Helaas verloor ze de kwartfinale met drie shido's, waarna de herkansingen naar het brons en NK plaatsing moesten brengen. In de herkansingen was er een ippon met harai-goshi, om met een uchi-mata het brons veilig te stellen.

In het plusgewicht bij de heren kwamen Roel en Tristan in actie. Tristan compenseerde zijn gebrek aan wedstrijdervaring met een grote inzet. Zijn eerste partij ging verloren door een overname. In de herkansingen won hij met een mooie binnenwaartse haak, waarmee hij zich plaatste voor de partij om het brons. Deze partij ging tegen Roel, die de eerste partij won met een mooie combinatie van o-soto-gari en sasae. In de halve finale ging het voor hem mis, zodat beiden met elkaar de strijd aanmoesten voor een derde plaats. Met een uchi-mata greep Roel de overwinning, het brons en het NK-ticket. 

 

©Randersbudosporten.nl