Elf prijzen in Heiloo

Tijdens het ontwikkelingstoernooi georganiseerd door Dojo 't Loo uit Heiloo hebben elf judoka's een prijs mee naar huis kunnen nemen.

In het vroege ochtend programma was Hidde Dirilce onze enige troef. Hidde heeft alle vier partijen met ippon gewonnen en pakte zo een eerste plaats.

 
In het volgende blok kwamen Kim Smits, Rosalie van Oogen, Boy Visser en Stein Roording in actie. Kim mocht als enige in de grote dojo aan de gang en werd door haar broer Ric gecoached. Het andere drietal mocht de wedstijden in de kleine dojo afwerken. Het ging Kim goed af, want Ric kwam regelmatig naar de kleine dojo om te melden dat er weer een ippon gescoord was. Totdat er een verlies melding kwam van de vierde partij. De vijfde partij werd weer gewonnen en zo mocht Kim het zilver mee naar huis nemen.
 
Rosalie moest wennen aan dit niveau van judoën en moest vier verlies partijen incasseren….hard geknokt, maar dit keer (nog) niet gelukt… blijf lekker wimpelen en volgend jaar nog eens proberen. De aanhouder wint.
 
Stijn Roording en Boy Visser knokten zich beiden door de poule heen en waren de sterksten. De laatste partij moesten de mannen tegen elkaar en daarin kwam Stein als winnaar uit de strijd. Op het podium Stijn als eerste en Boy als tweede, een leuk gezicht, goed gedaan jongens.
 
In het middag programma was Yenna Alwart de enige van onze club die aan de start verscheen. Inclusief Yenna zaten er vier judoka’s in de poule. Yenna won ze alle drie en kwam met goud naar Heerhugowaard.
 
Het laatste en tevens grootste blok werd door acht judoka’s van onze club vertegenwoordigd. Thomas Dekker zat in een zware poule, hij verloor vier partijen, maar wist er ook één te winnen. De gedeelde vierde plaats leverde toch nog een medaille op. Jurgen van Rooijen verloor er twee, maar wist ook drie keer te winnen en pakte het brons. Ric Smits won zijn eerste vier partijen, maar verloor de laatste en pakte net als zijn zus zilver. Kiran Smit kwam uit in dezelfde poule. Hij verloor de eerste (van ric) en laatste partij. Tussendoor werd driemaal gewonnen en het brons veillig gesteld.
 
Iwan Stepanova ging met een medaille naar huis, drie keer verloren, maar de laatste partij werd gewonnen en dat geeft de burger moed voor de volgende keer.
Michel Schröder greep goud, alleen de eerste partij leverde wat moeite op en werd terecht op beslissing gewonnen, daarna werden de volgende drie partijen overtuigend met ippon gewonnen. Emma de Kroon was de enige vrouwelijke deelneemster die we in met middagblok hadden. Twee keer gewonnen en ook een keer verloren leverde een fraaie zilveren plaats op op het podium. Bowe Koolwijk was onze troef in de klasse van de zwaargewichten. Bowe was goed op dreef en won snel drie partijen op rij. De vierde partij was een echte zwaargewicht, die er met een fraaie hiza-guruma overheen ging. Bowe was de kampioen.
 
De uitslagen: kampioen werden: Hidde Dirilce, Stijn Roording, Yenna Alwart, Mitchel Schröder en Bowe Koolwijk. Tweede plaatsen waren weggelegd voor: Kim en Ric Smits, Boy Visser en Emma de Kroon.Derde plaatsen waren er voor Kiran Smit en Jurgen van Rooyen. Rosalie van Oogen, Thomas Dekker en Iwan Stepanov eindigden net naast het podium als vierde.

©Randersbudosporten.nl