Medailles op NK jiu-jitsu

Tijdens het NK jiu-jitsu hebben de judoka's van Randers acht medailles weten te bemachtigen. In Dordrecht werden zelfs vijf Nederlandse titels veroverd.
Deelname aan het NK jiu-jitsu was een sportief uitstapje, welke boven verwachting goed uit pakte.

De ochtend was ingeruimd voor het ne-waza: een grondgevecht welke eindigt als iemand aftikt. Er kunnen punten gescoord worden voor werptechnieken, passeertechnieken, houdgrepen, maar deze punten doen er niet toe als de tegenpartij tot overgave wordt gedwongen. Hier greep Esmee Kroon de titel bij zowel de junioren als de senioren. Ook Rosalie van Oogen kroonde zich tot kampioene. Helena van Oogen werd achter haar zuster tweede. Stein Rook diende mee te doen bij de senioren en kwam hier vooral leeftijd/ervaring tekort. Hij stond zeker zijn man.
In de middag het fighting. Een mix van karate, staand judo en grond judo. In al deze onderdelen dient ippon gescoord te worden. Uiteraard was het judodeel van onze judoka's beter dan hun karate vaardigheden, maar ook het judo bleek best lastig met handschoentjes en iets andere regels.
Uiteindelijk werden Cas Pruiksma en Rosalie van Oogen kampioen van Nederland. Isis Nieuwland greep het zilver en een bronzen plak was er voor Djaz Hartman.

 

  Kan een afbeelding zijn van 5 mensen, staande mensen en binnen

©Randersbudosporten.nl