Winst, verlies en stijging naar de tweede plaats in de West Friese

Het West-Friese judoteam van Randers de Geus heeft tijdens vierde ronde een winst- en verliespartij geboekt. Doordat Topjudo Amsterdam zuidoost twee keer verloor steeg Randers de Geus naar de tweede plaats. De dojo van Bos West-Friesland te Grootebroek was trefplaats voor de op één na laatste ronde van de WFJC senioren.

Randers de Geus – van Heest (6-8 MP)(25-37 JP).
De eerste ronde was tegen de koploper: 

Hessel Moens had geen tegenstander dus ippon voor Hessel. Dede van Stralen won zijn partij met een schouderworp op knieën en kreeg hiervoor ook ippon. Maxx Bruin streed in de -66 kg klasse en wist na een zwaar gevecht een yugo uit de strijd te slepen. Ruud Brokmann had ook afgetraind en stond nu in de -73kg klasse. Het leverde een boeiend gevecht op, waarin beide judoka's tot het uiterste gingen om te scoren, in de laatste seconden werd Ruud met een waza-ari tegen de mat geknald. De -81 kg klasse hadden wij niet bezet dus stond er, met nog twee partijen te gaan, 6-4 in ons voor deel. Steven Kroon die zijn broer Paul verving verloor met een uchi-mata en onze nog steeds wat te jonge zwaargewicht Matthijs Snijders verloor met schouderworp op knieën.

Randers de Geus – Topjudo Amsterdam Z.O. (8-4 MP)(40-20 JP).

Hessel Moens pakte de volle winst met een linkse o-soto-gari. Dede en Maxx hadden geen tegenstander, dan is de winst wel binnen maar je judoot toch liever. Ruud liet er geen gras over groeien en wist met een fraaie sode-tsuri-komi-goshi ippon te scoren. Steven werd in de -90kg klasse overgenomen en verloor. Matthijs kreeg van de Nederlands kampioen zwaargewicht een ippon aan zijn broek.

Met deze uitslagen is van Heest nu al kampioen van de eerste klasse. Om de plekken twee en drie zal nog zwaar strijd worden geleverd op de slotavond. Deze zal op 9 mei 2015 in Beverwijk worden gehouden. Alle teams van de West Friese Judo Competitie senioren zijn daar aanwezig en strijden om de laatste punten.

©Randersbudosporten.nl