Met vier debutanten, vier ervarenere teamjudoka's en een open plek trok het jeugdteam ten strijde in Zaandam.

Ondanks drie kleine nederlagen op één slechts partij vielen er meer dan genoeg positieve punten te noteren.  

 

In plaats van een verslag per partij, ditmaal een verslag per judoka.

 

Nina Alwart: Beet alle keren fel het spits af en liet zich absoluut niet van de wijs brengen door andere felle jongens. In haar eerste partij werd ze tweemaal met een waza-ari verschalkt met tani-o-toshi, de twee andere partijen won zij met sterke houdgrepen. 
Friso Zigterman: judode ook al zo lekker fel en laat zich evenmin van de wijs brengen en dat is wel nodig met de tegenstanders, die wij treffen. Vaak geen technisch hoogstaande punten en partijen, maar strijd en hard werken. Evenals Nina won Friso tweemaal.

De twee A-pupillen zorgen voor een goede start van het team een zekerheidje voor de eerste punten.

Yenna Alwart: stond met haar witte band heel stoer in het team. Toch keek ze nog iets teveel haar ogen uit tijdens de wedstrijden en was ze iets te lief. Een blauwe band tegenstandster stond op het punt van omvallen, maar kon zich helaas nog net herstellen. De komende rondes zal het echter steeds beter gaan Yenna, let maar op!!
Rick Janssen: is ook al zo'n niet opgevende doorzetter in het team. Het ging vandaag niet helemaal lekker qua scoren van punten. Maar met een overwinning leverde hij toch zijn bijdrage aan het teamtotaal. Daarbij was hij met Esmee de aanjager bij de aanmoedigingen. Met de toernooien van de komende weken om in het ritme te komen zullen er meer overwinningen volgen!
Esmee Kroon: liet tussen de kop grotere jongens een zeer goede indruk achter. Ze liet zich niet van de wijs brengen bij een achterstand en ging gewoon het fysieke gevecht aan. In alle wedstrijden wist ze punten te scoren, Twee partijen werden er gewonnen. Als haar pakking goed opgebouwd was een echte schrik voor haar tegenstanders!

Ook bij de b-pupillen werd er veel strijd geleverd. Met wat meer wedstrijdritme zullen de judoka's laten zien hoeveel ze vooruitgegaan zijn.

Gabriel van Stralen: stond onverstoorbaar op de mat en liet zich absoluut niet gek maken. Zijn lenigheid om uit de houdgreep te komen verbaasde vriend en vijand. Tegen vaak oudere tegenstanders deed Gabriel het uitstekend en won twee van de drie partijen. Partij drie ging helaas met een yugo tegen waza-ari naar de tegenpartij. 

Hessel Moens: liet ook zien hoeveel hij het afgelopen seizoen qua judo gegroeid is. De momenten van aanvallen worden wat beter gekozen, zodat een aanval bijna al een score betekent. Hij zal de komende jaren in de voetsporen (kunnen) treden van coach Maxx en Dédé door een of twee seizoenen ongeslagen te blijven. Daarnaast een goede teamcaptain en een zekerheidje voor punten.

Yaro Westhoff: vervuld dit seizoen de rol van zwaargewicht in het team. Waar het zwaargewicht van vorig seizoen vaak geen tegenstander had, heeft Yaro de pech dat er jongens en meiden van behoorlijk formaat staan. Een mooie manier om wat wedstrijdervaring op te doen..

©Randersbudosporten.nl