Medailles op Propertoernooi

In Wognum werd op 29 maart het Pascal Proper ontwikkelingstoernooi georganiseerd. De afgelopen maanden hebben de judoka’s al aardig wat toernooitjes kunnen draaien om ervaring op te doen, zo ook vandaag weer. Naast de ontwikkeling van de judoka’s was het toernooi ook een ontwikkelingstoernooi voor een nieuwe lichting scheidsrechters en de tafeljury. Vooral het laatste leverde aan het begin van de dag wat problemen op, maar ook zij kregen in de loop van de dag wat meer ervaring en verliep het toernooi steeds beter.

Er kwamen 22 judoka’s in actie, de een verging het beter dan de ander, maar iedereen heeft zijn of haar best gedaan.

 

Thierry Diesnis begon en eindigde goed, de eerste pot werd met twee waza-ari’s gewonnen, daarna verloor hij met een houdgreep en een yugo. De laatste wedstrijd werd weer in het voordeel van Thierry beslist, omdat hij voor een houdgreep een waza-ari kreeg. Een mooie derde plaats voor Thierry!

Jay de Vries begon het toernooi vol goede moed, na vier overwinningen met de wimpel een dag eerder. Vandaag werd niet zijn dag. Na een verliespartij in de eerste partij, viel hij de tweede partij na een eigen tai-o-toshi op zijn buik met zijn hand er onder. De partij werd beëindigd en Jay ging via de EHBO naar de huisartsenpost. Gelukkig is het met een sisser afgelopen. Het middenhandsbeentje bleek gekneusd. Hopelijk zien we je snel weer op de mat Jay!

Kim Smits had haar dag niet (zal wel in de overgang van winter- naar de zomertijd hebben gezeten). Zij verloor vier partijen. Volgende keer maar weer beter, want zij laat gelukkig regelmatig op wedstrijden zien dat ze toch echt wel haar mannetje staat.

Joran de Jong ging het beter af, hij wist drie partijen te winnen met een houdgreep, maar verloor er een met een overname van de 1e beenworp. Een zilveren plek was een prima eindresultaat en een mooie opsteker na een serie ontwikkelingstoernooien waar het de ene keer wat beter ging dan de andere keer.

Nina Alwart had veel last van de zomertijd, ondanks alle pogingen van het thuisfront om een middag eerder het uurtje korter in te voeren. Nina won evengoed twee van de vier partijen, alleen twee van haar tegenstandsters ook. Het werd voor Nina net een vierde plaats op judopunten. Volgende keer weer beter!

Friso Zigterman wint negen van de tien partijen, ook vandaag werkte hij vanuit een stevige basis naar een mooie resultaat. Hij won al zijn wedstrijden en werd overtuigend kampioen.

Boy Visser judode zijn eerste partij tegen Raphael Deiana. Boy wist de partij te winnen met twee waza-ari’s. De tegenstanders in het vervolg van het toernooi leken een stukje zwaarder en grotere. Ondanks stevig verzet van de mannen konden zij het helaas niet bolwerken. Zij eindigden naast het podium met wel wat ervaring extra, wat zij hopelijk weer kunnen omzetten in winstpartijen op het volgende toernooi.

Stijn Roording had tijdens de ontwikkelingstoernooien van de JBN wat minder goede ervaringen opgedaan, doordat hij tweemaal werd ingedeeld bij de oranje banden. Het wimpelen en de toernooitjes hebben wel de nodige ervaring opgeleverd, want vandaag was hij de allerbeste in zijn poule. Zijn mooiste ippon werd gescoord met een uchi-mata.

Mika Kroon kwam in haar eerste partij met de schrik vrij toen zij tegen een waza-ari achterstand opliep. Zij maakte dit goed met een houdgreep en kwam in het vervolg van het toernooi niet meer in gevaar. Met vijf overwinningen werd zij Kampioen!

Stijn Raaphorst judode zijn eerste wedstrijd buiten de club en deed dit best goed tussen de gele en oranje banden. Helaas won Stijn alleen zijn laatste partij en werd vierde, maar in twee van de drie andere partijen was hij ook zeker niet de mindere, sterker nog hij was de meest aanvallende partij. Lekker blijven door oefenen dan komen ook buiten de club de overwinningen!

Yenna Alwart heeft de afgelopen periode al aardig wat ervaring opgedaan, maar dat kwam er vandaag de ene partij wat beter uit dan de andere partij. Met twee overwinningen en goed aanvalswerk kan zij toch tevreden terugkijken op het toernooi.

Jurgen van Rooijen starttegoed alleen na een begin met 2x waza-ari winst ging Jurgen niet zo lekker deze dag. Hij verloor verder in de poule drie partijen, zodat er voor hem geen ereplaats was weggelegd.

Kane Traas wilde weer eens deelnemen aan een wedstrijd en leek af te stevenen op een gouden plak. Zijn eerste drie partijen won hij met een ippom, waaronder met kleine binnenwaartse haak. De finale ging echter verloren met een heupworp, zodat Kane genoegen moest nemen met het zilver. Op naar de volgende wedstrijden!

Kiran Smit had een houdgrepen dag, hij wist bijna al zijn tegenstanders in de houdgreep te krijgen. De enige judoka die niet in de houdgreep te manoeuvreren was, was Ric Smits. De Randers de Geus finale werd helaas voor Kiran gewonnen door Ric, maar wat is Kiran vooruitgegaan met het judoën van wedstrijden en toernooien!

Ric Smits eindigde zoals gezegd in de finale tegen Kiran. Met twee waza-ari’s won Ric het goud. In zijn andere wedstrijden scoorde Ric er ook op los met verschillende worpen. Zo waren er ippons met een tani-o-toshi…. een worp die wij onze A en B pupillen niet aanleren, maar bij navraag zei Ric dat hij zo maar wat deed. Het verzoek van meester Ton was toch maar met andere worpen te scoren, daarvan zijn er immers genoeg. In het vervolg waren er ippons met een houdgreep en een schouderworp. Verder was er nog een winstpartij met een yugo.

Lisa Verweij judode haar eerste toernooi buiten de club, zij is zelfs de eerste judoka van onze vestiging in Nieuwe Niedorp, die buiten de clubgrenzen actief was. Vooraf was ze wel zenuwachtig, omdat zij de enige witte band van haar poule was, maar toch ging ze elke partij vol in de aanval. Dit resulteerde in drie winstpartijen en een mooie derde plaats!

Iwan Stepanova deed zijn uiterste best, maar kwam er vaak net niet doorheen met zijn tai-o-toshi’s en heupworpen. Hij heeft vijf spannende partijen gestreden en jammer genoeg maar eenmaal gewonnen. Met tai-o-toshi won hij zijn partij. Op naar het volgende toernooi Iwan, alle beetjes ervaring helpen!

Mitchel Schröder ging in zijn eerste partij snel op zijn rug met een overname, de teleurstelling maakte snel plaats voor spirit om de rest van de partijen wel winnend af te sluiten. Dit lukte Mitchel uitstekend, met allemaal snelle ippons pakte hij het zilver, goed hersteld Mitchel!

Emma de Kroon judode een goed toernooi en kwam eindelijk weer eens wat andere jongens tegen dan tijdens de ontwikkelingstoernooien. Emma won driemaal en verloor twee partijen. In deze partijen was zij ook zeker niet kansloos. Alle judoka’s waren aan elkaar gewaagd en judopunten moesten uitsluitsel geven over de plaatsen 2,3 en 4. Helaas won Emma tweemaal met ippon en eenmaal op beslissing, waardoor zij op judopunten vierde werd.

Bowe Koolwijk ondervond een pittige tegenstand in zijn poule en wist drie partijen met goed judo te winnen, alleen de laatste ging met een afwachtende tani-o-toshi judoka verloren met een yugo, voor Bowe was er dan ook een zilveren plek op het schavot.

Fabienne Schröder trof één jongen, die echt een maatje te groot was, de andere judoka’s waren goed aan elkaar gewaagd. Helaas trof Fabiënne vaker aan het kortste eind dan aan het langste eind. Met linkse heupworpen gevolgd door een houdgreep wist ze wel een partij te winnen.

 

©Randersbudosporten.nl