Tweemaal brons op NK - 18 Jaar

Zaterdag 4 april kwamen Matthijs Snijders, Lucielle Hendriks en Dhemerson van Stralen in actie op het Nederlands kampioenschap judo. Matthijs en Dédé gingen voor de medailles, Lucielle uiteraard ook, maar het op doen van ervaring was de hoofdmoot.

 

Het werd een succesvolle dag met twee bronzen plakken en een 7e plaats.

Matthijs Snijders mocht het spits afbijten. Hij is de onbetwist tweede man in Nederland van zijn klasse en was een belangrijke medaille kandidaat. Helaas speelde de loting een belangrijke rol in de einduitslag, Matthijs stond ingedeeld aan de kant van de nummer één van zijn klasse. Zij troffen elkaar al in de halve finale. Na een goed begin kwam Matthijs in een houdgreep terecht en kwam hier in eerste instantie nog wel uit maar vervolgens niet meer. Hij moest zich dus gaan opmaken voor de partij om het brons. Dit bleek mentaal geen enkel probleem. Een strijdplan lag klaar en binnen 15 seconden had hij zijn tegenstander tegen de grond met een veeg. Meteen werd er een houdgreep gepakt zodat met een kleine veertig seconden het brons binnen was. Een mooie beloning voor een paar jaar hard werken.

In de middag werd het programma vervolgd met Lucielle Hendriks. De eerste partij trof zij meteen een behoorlijke tegenstandster, maar ze liet zich niet gek maken en judode een lekkere partij. Na drie minuten besliste een houdgreep de wedstrijd. In de herkansingen trok Lucielle vol goede moed ten strijde en toonde weer een mooi staaltje doorzettingsvermogen. Driemaal werd er gewonnen. De eerste partij met een waza-ari voor tani-o-toshi, daarna tweemaal met een houdgreep. De volgende tegenstander mocht de mat niet betreden door een directe hanso-suke-make, om een plaats in de kleine finale werd er vervolgens verloren van een viervoudig NK-medaille winnaar, hoewel ook hier de kansen lagen. Met een 7e plaats kan worden teruggekeken op een mooi toernooi.

Evenals Matthijs was ook Dhemerson van Stralen één van de medaillekandidaten. Na een overwinning in de eerste partij werd partij twee verloren met een waza-ari. Nu volgde de lange weg naar het brons, maar een medaille is beter dan niets dus vol gas er tegen aan. Dat gebeurde de vijf opvolgende partijen. Eerst was er ippon met een verwurging, waarna de volgende tegenstander met 1,5 minuut op vier shido's stond. Hierna was er een ippon met een houdgreep. De partij om een plek in de kleine finale werd beslist op shido's de tegenpartij liep er drie op. Om het brons een onbekende jongen, de Nederlands kampioen -15 jaar. Opnieuw werd vol de aanval gezocht. Met twee minuten werd de tegenpartij met ippon van de mat gestuurd en was er voor Dédé zijn tweede NK medaille.  

©Randersbudosporten.nl