Skip to main content

Wedstrijdjudo

Bij Randers Budosporten is het mogelijk deel te nemen aan toernooien op verschillende niveaus. Van recreatieve toernooitjes (witte of gele bandentoernooien en ontwikkelingstoernooien) tot nationale kampioenschappen en internationale toernooien.

Algemeen
Om ervaring op te doen met het judoën van wedstrijdjes en de wedstrijdregels, organiseren wij eenmaal per maand de wimpelcompetitie. De judoka’s sparen door middel van oefenwedstrijden voor wimpels in de kleuren van de banden.

Ter voorbereiding op de wedstrijden is het mogelijk deel te nemen aan de wedstrijdtrainingen. Uw zoon of dochter wordt hiervoor door de leraar uitgenodigd of u kunt zelf vragen wat de mogelijkheden zijn.

Zelf organiseren wij jaarlijks voor onze judoka’s clubkampioenschappen en een Wittebandentoernooi. Daarnaast proberen we elk jaar een teamtoernooi te houden en zijn er de jaarlijkse uitwisselingen met judoka’s uit de zustersteden Bath en/of Troyes.
Samen met de stichting Internationaal Open Alkmaars judotoernooi organiseren wij elk jaar de Open Alkmaarse. Een internationaal toernooi met zo’n 600 deelnemers uit binnen- en buitenland.

Deelname aan wedstrijden
Gedurende het jaar krijgen wij van diverse clubs en stichtingen een uitnodiging om deel te nemen aan toernooien. Zelf maken wij een keuze voor welke toernooien wij als club zullen inschrijven. Het toernooioverzicht staat in de agenda op onze website. De judoka’s krijgen tijdens de les een uitnodiging voor het toernooi, met in de uitnodiging de benodigde informatie. Door het onderste strookje in te vullen en in te leveren geeft u uw zoon of dochter op voor het betreffende toernooi.

De betaling voor de toernooien kan contant bij inlevering van het briefje of via het b-model. Bij betaling via het B-model maakt u vooraf een bedrag over, waarna per toernooi het inschrijfgeld in mindering wordt gebracht op het tegoed. Indien het tegoed in de min komt krijgt u een mail met het overzicht van de gedraaide toernooien en het tegoed. Stortingen voor het b-model kunnen gedaan worden op IBAN NL 51 RABO 03869.23.698 t.n.v. Randers Budosporten onder vermelding van b-model en de naam van uw zoon of dochter.

Voor deelname aan de meeste wedstrijden is lidmaatschap van de Judo Bond Nederland vereist!

Het toernooi
Ongeveer een week voorafgaand aan het toernooi krijgt u de weeg- en aanvangstijden. Tevens proberen wij aan te geven wie er zal optreden als coach. Zoek bij binnenkomst de coach en meldt dat jullie aanwezig zijn.