Skip to main content

Judoka's op vier toernooien in de prijzen

Het afgelopen weekend hebben de judoka's van Randers Budosporten op vier toernooien prijzen weten te behalen.

Zaterdag waren er prijzen in Anna Paulowna en Hensbroek.
Demi Traas won zilver op het Bloembollentoernooi, Rik Peters greep net naast het brons en op het Dekker Chrysanten Stektoernooi werd Rahiem Kasiemkhan kampioen en was het brons en de mooiste ippon voor Koen Postema.

Zondag werd er gejudood in Berlicum. Esmee Kroon judode ondanks dat ze nog in de -40 kg klasse paste in de -44 klasse om alvast te wennen voor het komende seizoen. Ze werd hier knap 2e. Demi Traas verloor om het brons van de Nederands Kampioene.

Op het Hensbroek teamtoernooi pakte het jeugdteam het goud. In het team stonden: Cas Pruiksma, Nina Alwart, Timo Poelwijk, Jurgen van Rooyen, Mitchel Schröder, Rick Janssen en Rik Peters. Voor het verslag van Meester Ton zie de lees verder.

 

Dojo ’t Loo – Randers (9-5 mp)(40-20 jp).

Cas Pruiksma wint met een houdgreep. Nina Alwart heeft soms wat opstartproblemen en verloor de pot met een heupworp. Timo Poelwijk speelt gelijk, een gelijkspel komt in het judo niet meer voor, maar in Hensbroek hanteerde men de oude regel, wel zo eerlijk. Jurgen verloor met een houdgreep. Mitchel ging te onder met een overname heupworp. Rick Janssen verloor ook met een houdgreep. Rik Peters wist te winnen met een houdgreep. Onze opening was niet al te best. Nog twee partijen te gaan.

Hensbroek – Randers (2-12 mp)(0-50 jp).

Jammer dat de thuisploeg de laatste twee gewichten miste zodat Rick en Rik de punten cadeau kregen. Cas wist ook deze partij met een houdgreep te winnen. Nina deed het ook met een houdgreep en zo was de teamwinst al binnen. Timo en Jurgen gaven niets weg en speelde gelijk. Mitchel maakt met twee waza ari’s een einde aan de partij.

EBI Sport – Randers (3-11 mp)(10-42 jp).

Cas maakte een mooi punt met uchi-mata. Nina had een zware dobber aan haar tegenstander maar wist toch met een waza-ari te winnen. Timo maakte met een Harai goshi een vol punt en dat had hij even nodig. Jurgen had vandaag een gelijk speeldag maar gaf niets weg en dat is ook wat waard. Rick Janssen en Mitchel hadden geruild van plaats Rick was zelfs goed voor de -40kg klasse. Rick wist met een houdgreep te winnen. Mitchel die boven zijn gewicht draaide verloor me een houdgreep, jammer maar geen schande. Rik Peters en Mats Timmerman maakte er een gelijk opgaande strijd van uiteindelijk wist Rik met een yugo te winnen.

De teams van Dojo ’t Loo, Ebi-Sports en Randers waren aan elkaar gewaagd en eindigden alle drie met twee overwinningen. Op matchpunten werd het team van Randers uitgeroepen tot kampioen!

De volgende judoka’s stonden in het team:

-25 kg Cas Pruiksma
-30 kg Nina Alwart
-35 kg Timo Poelwijk
-40 kg Jurgen van Rooijen
-45 kg Michel Schroder
-50 kg Rick Janssen
-55 kg Rik Peters