Skip to main content

Dangraden en medailles in druk weekend

Het was weer een zeer druk weekend voor de budoka's. Op zaterdag waren twee judoka's actief buiten de landsgrenzen.
Esmee Kroon nam als judoka van Team Alkmaar deel aan de Garvida Cup in Bottrop. Na een week Oxford met school was de scherpte er nog niet helemaal. De eerste partij werd gewonnen met een mooie veeg, partij twee ging door een mislukte eigen actie mis, waarna er door het Braziliaanse systeem geen herkansing was.
In Lissabon verscheen Ricardo da Costa Barata op de tatami. Hij behaalde een bronzen plak op de Lissabon Open voor veteranen.

Op zondag was er zilver voor Timo Poelwijk op de Berlicum Open, een mooie prestatie op een sterk toernooi. Ook de overige -15 jaar judoka's: Max Dekker, Jurgen van Rooyen en Kiran Smit draaiden een goed toernooi. Zij wonnen allen twee of drie partijen en verloren enkel van judoka's uit de top 10 van Nederland.
In Anna Paulwona was het laatste toernooi in de serie van drie ontwikkelingstoernooien. De judoka's hebben weer mooie partijen laten zien.  Kampioen werden Djaz Hartman, Finn Tamis, Demi en Sem Schaap, Jurre en Stijn Roording, Esmee Vendrig, Sem van Meurs, Nina Alwart en Tim van Dijkhuizen. Tweede plaatsen waren er voor Jamie van Meurs, de broers Job en Cas Pruiksma en Rosalie van Oogen. Tot slot was er brons voor: Jort Molenaar, Thierry Diesnis, Casper Baltus, Sandro van der Horst, Suzanna en Helenà van Oogen, Roel Hidding, Ben Bosman en Tessa Weel.  

Tot slot slaagden in Amersfoort leraar Chris Knoef voor zijn 3e dan aikido. René Jansen behaalde zijn 2e dan.