Skip to main content

Medailles in Heiloo, kwalificatiepunten in Den Haag

We hebben weer een zeer druk weekend achter de rug, waar judoka's aan een viertal toernooien deelnamen en we een ronde hadden van de wimpel.
Op zaterdag werd er gewimpeld. Met een hoeveelheid nieuwe gezichten hebben we veel leuke wedstrijden gezien. Casper Boot, Maarten Hendriks en Liam Thomas behaalden hun witte wimpel. Thomas Boot de gele, Jamie van Meurs scoorde de groene wimpel bij elkaar en Amy Amoureus tot slot de blauwe wimpel.

Op zondag kwamen Esmee Kroon en Gabriel van Stralen in actie op de Residentie Cup. Het eerste meetmoment voor kwalificatie voor de European Cadet Cups.
Esmee startte uitstekend, na een vrijloting won zij nog drie partijen en stond in de halve finale. Hier verloor zij helaas van de uiteindelijke kampioen en favoriet, die in deze klasse al brons bij het NK senioren op haar naam heeft staan. Om het brons ging het helemaal mis en belandde Esmee door een fout in een houdgreep. Belangrijke punten maar wel met lege handen. Gabriel van Stralen ging redelijk, scoorde mooie punten, maar het bleek niet genoeg om in de buurt van de medailles te komen.

In Beverwijk greep Tim van Dijkhuizen net naast het brons op de Noord-Hollandse kampioenschappen. Na twee overwinningen verloor hij de halve finale met een shido. Om het brons was Tim eigenlijk de beter judoka, maar wierp hij zichzelf vlak voor tijd. De andere judoka's hadden een goede ervaring op gedaan.

Tot slot kwamen er nog judoka's in actie in Heiloo op het ontwikkelingstoernooi van Dojo t Loo. Onder leiding van meester René werd het ook ontwikkeling voor coaches in spé Dennis, Rick en Max.
Lukas Bruin, Esmee Vendrig, Russel van Willigen en Isis Nieuwland werden kampioen. Tweede plaatsen waren er voor Maarten Hendriks, Tristan Pol en Armin Stoop. Het brons ging mee met Djayden de Ruiter.