Skip to main content

4e ronde WFJJC

Afgelopen zondag werd in Zaandam de 4e ronde van de West Friese Jeugd Judo Competitie gehouden. Vol goede moed moet ging het team er weer tegenaan en de wedstrijden waren weer superspannend. Toch trokken we weer tweemaal aan het kortste eind op één partij. Van Salomons werd wel gewonnen met 12-6.

 

In het team judoden:

Nina Alwart
Nina was alle partijen verreweg de meest aanvallende en gaf geen moment op. Ze kan aan alle kanten scoren en aanvallen, zowel staand als op de grond en echte judoka, die draait op gevoel. In de eerste ronde werden de linkse aanvallen fataal. Tegen Hikari een bekende judoka: Santi. door wat overnames kwam Nina een waza-ari en een yugo achter, maar ze gaf niet op en trok de stand gelijk. Op beslissing werd gewonnen. De laatste partij was er winst met een houdgreep.

Friso Zigterman
Staat sterk op zijn benen en zal net als Nina altijd proberen aan te vallen. Tweemaal won Friso op de grond (mede na sterk kantelwerk: armen dubbel andere kant op). Eenmaal was er een snelle sasae die de ippon bezorgde.

Yenna Alwart
Yenna heeft haar witte band inmiddels verruild voor een gele, maar treft nog steeds blauwe banden tegenover zich. De judoka’s, die zij vandaag trof waren echt een maatje te groot, maar zonder slag of stoot gingen de partijen niet verloren. De tegenpartij moest af en toe zelfs de adem inhouden bij de vegen en sasae van Yenna.

Rick Janssen
Rick heeft het afgelopen jaar aan weten te haken bij de Noord-Hollandse wedstrijdtop en weet geregeld het team de punten te bezorgen. Ditmaal kwam hij tweemaal in actie. Beide partijen werden op doorzettingsvermogen gewonnen. Soms niet alleen mentaal doorvechten tot het einde, maar ook op de grond de technieken net zolang uitvoeren tot de ander op zijn rug in de houdgreep ligt. Zo werd partij twee dan ook gewonnen.

Esmee Kroon
Esmee wordt steeds lichter en paste vandaag ook makkelijk in de -38 kg klasse. Vandaag draaide zij in zowel de -42 kg als -38 kg een partij. Tot 42 begon goed met een yugo voor een veeg, maar helaas belandde ze hierna in de houdgreep. De andere partij werd met een mooie sasae in haar voordeel beslist.

Rik Peters
De tweede Rik in ons gezelschap heeft ook enorme stappen gemaakt het afgelopen jaar. Hij won zijn twee partijen vrij eenvoudig tegen toch niet de minste judoka’s… Staand een punt scoren en op de grond de ippon binnenhalen keurig Rik!

Hessel Moens
Hessel is het vaste vaste punt na het gemis op de -46 kg. Voor zijn tegenstanders is hij een behoorlijk maatje te groot. Hij probeert in zijn wedstrijden het een en ander uit, wat niet altijd lukt, maar dan zijn de vertrouwde technieken er altijd nog om alsnog de winst binnen te slepen.

Gabriel van Stralen
Gabriel heeft het in de -55 kg klasse best zwaar tegen de lange en vaak ook oudere jongens. Hij geeft zich echter niet gewonnen en weet bijna elke partij toch wat gevaar te stichten met zijn morote-seoi-nage of een heupworp. Daarbij heeft hij een dusdanig gevoel dat hij lastig over te nemen is of weg weet te draaien. Gabriel won zijn laatste partij met een schouderworp gevolgd door een houdgreep.

Yaro Westhoff
Yaro mist de ervaring van zijn tegenstanders, maar staat toch elke keer weer klaar het zwaargewicht in te vullen. Helaas heeft de tegenpartij vaak judoka’s met NK ervaring. In de slotpartij liet Yaro zien dat hij als hij de kans krijgt wel weet wat te doen als bijvoorbeeld iemand op de buik ligt. gestructureerd bouwde hij naar een houdgreep, die helaas net niet lukte.